Vanaf 1 december hebben wij een nieuw adres!

Kickersbloem 12, 3225 LM te Hellevoetsluis.

bosch remmen

Remmen: het is misschien wel het belangrijkste dat uw auto moet kunnen. Voor uw veiligheid én die van u weggebruikers. Bij Bosch, specialist in remmen, is de ontwikkeling van remsystemen altijd een speerpunt geweest.

Veiligheid boven alles

 

De productie van remmen vindt plaats in werkplaatsen over de hele wereld. Bosch werkt daar volgens zeer strenge internationale richtlijnen, die vaak de standaardnormen overtreffen. Zo kan Bosch uw veiligheid garanderen!

Bovendien passen Bosch-remmen op bijna iedere auto. Met een assortiment van meer dan 10.000 producten zijn er Bosch-remonderdelen voor vrijwel elk voertuig beschikbaar, van afzonderlijke componenten tot volledige remsystemen.

Toekomst

De ontwikkeling van remmen gaat alsmaar door. Als pionier op het gebied van technologie staat Bosch aan de wieg van innovaties voor de toekomst. Zo worden remsystemen nóg krachtiger en veiliger! Daarnaast werkt Bosch volop mee aan de remsystemen voor de auto’s van morgen: hybride- en elektrische voertuigen.

Schijfremmen

Van schijfremmen verwacht u betrouwbaarheid en kwaliteit. En terecht! Op de schrijfremmen van Bosch kunt u vertrouwen: deze beheersen zelfs de extreemste belastingen dankzij de hoogwaardige materialen.

Een voorbeeld: bij een noodstop is het vermogen van de remmen een veelvoud van het motorvermogen. Temperatuur tussen de voering en de remschijf kan dan oplopen tot hoger dan 750℃. Alleen de hoogste kwaliteit kan deze enorme thermische en mechanische belasting op den duur uithouden – Bosch-kwaliteit dus.

Trommelremmen

Trommelremmen van Bosch zijn vooral voor kleinere personenauto’s echte klassiekers. De exacte afstemming van alle trommelremcomponenten biedt verschillende voordelen:

  • Lange levensduur

  • Maximale betrouwbaarheid

  • Grote stabiliteit van de wrijvingscoëfficiënt

  • Hoge pasprecisie

Wist u dat…

…Bosch in 1978 het eerste moderne ABS (antiblokkeersysteem) op de markt bracht? Een ABS zorgt er bij een noodstop voor dat de wielen niet blokkeren en de auto bestuurbaar blijft.

…de Bosch-remvloeistof EVN6 de eerste universele remvloeistof is? Deze remvloeistof dekt namelijk praktisch alle nieuw gelanceerde remsystemen sinds 1990. De ENV6 werd dan ook bekroond met een prestigieuze innovatieprijs.